left

Vet haar

Vet haar

Over het algemeen is vet haar heel vervelend want het geeft de indruk dat u zichzelf niet verzorgt. Het kan bovendien het begin en de oorzaak zijn van haarverlies.

Oorzaken?

De talg, die door de talgklieren afgescheiden wordt, hydrateert het haar en maakt een beschermingslaagje aan. Het is een vette stof en vet haar is het resultaat van een overproductie ervan. De situatie kan verder evolueren naar vette roos en leidt, door een verstikte haarwortel, tot een steeds fijnere en zwakkere haargroei.

De oorzaak kan zijn: bepaalde medicatie, slechte eetgewoonten, stress of hormonale veranderingen. Te vaak of slecht aangepaste shampoo gebruiken, maken het fenomeen erger.

Welke behandeling?

De bedoeling is om de uitscheiding van de talgklieren te regelen. Breng dus shampoos aan met een neutrale pH-waarde, die regelmatig gebruik kunnen worden zonder de hoofdhuid te irriteren. Vermijd warm water of te heet drogen want warmte stimuleert de talgklieren en dat is net wat we niet willen. Vermijd eveneens haarbalsem na de shampoobeurt.

Het advies van de haarspecialist

Maak een afspraak met een haarspecialist met wie u een volledig onderzoek kan doen en de oorzaak kan achterhalen van de overmatige talgproductie. In vergaande gevallen zal de therapeut u doorverwijzen naar uw dermatoloog.

Over het algemeen zal hij u aangepaste zorgen kunnen verstrekken: een behandelingsplan voorstellen of een externe behandeling.