left

Gesplitst haar

Gesplitst haar

Gesplitst haar wijst erop dat het haar vroegtijdig verouderd is. De haarvezel splitst in twee, waardoor er dubbel zoveel haarpunten ontstaan.

Oorzaken?

De wrijving tussen de haarpunten en de kraag van kleding veroorzaakt slijtage in de haarvezels en is meestal de grootste oorzaak.

Chemische producten in haarcosmetica dehydrateren het haar, maken het zwakker en zorgen ervoor dat de haarpunten splitsen.

Droog haar gaat sneller gaan splitsen. Ook te hard borstelen, föhnen of een te hete stijltang gebruiken, zorgen voor hetzelfde resultaat. Een blootstelling aan de zon zonder bescherming is eveneens vaak een boosdoener.

Welke behandeling?

Gesplitst haar kan je niet meer herstellen. Het moet geknipt worden.

Hydraterende verzorgingsproducten, op basis van planten en proteïnerijke herstellende deeltjes, reconstrueren de keratine, de bouwsteen van het haar, en voorkomen dat het haar in de toekomst nog splitst.

Het advies van de haarspecialist

Het is belangrijk om regelmatig de haarpunten bij te knippen om gesplitst haar te voorkomen.

Wanneer het haar splitst, moeten de haarpunten een flink stuk boven de splitsing afgeknipt worden want het begin van de splitsing kan namelijk niet met het blote oog waargenomen worden. Op die manier voorkomt u dat de splitsing hervat.

Vraag raad aan onze haarspecialisten. Zij zullen u advies kunnen geven om komaf te maken met die lelijke puntjes.