left

Droog haar

Droog haar

Wanneer haar droog is, is dat een teken dat het niet goed gevoed en slecht gehydrateerd is. Het gevolg: uw haar is dof, futloos en moeilijk te kammen of te verwerken in een kapsel. In bepaalde gevallen is haar van Afrikaanse origine of kroezelhaar van nature droog.

Oorzaken?

Droog haar en jeuk of irritatie aan de hoofdhuid wijzen op een tekort aan talg.

Talg, die wordt afgescheiden door de talgklieren, hydrateert het haar en maakt een beschermingslaagje aan. Er bestaan verschillende redenen voor een tekort: slechte hydratatie van de hoofdhuid en onvoldoende voedingsstoffen, agressieve permanenten, te veel kleuringen of ontkleuringen, te veel zon of uitdroging door zeewater of chloor uit het zwembad. Ook hormonale schommelingen en stress kunnen een rol spelen. Naarmate de leeftijd toeneemt, gaat de hydratatie afnemen.

Welke behandeling?

Een gezonde levensstijl met evenwichtige voeding, rijk aan vitamines en onverzadigde vetzuren, zal u helpen om opnieuw soepel haar te hebben.

Denk eraan om uw haar te spoelen met zoet water nadat u in de zee of het zwembad bent gegaan om het zout, het zand of de chloor weg te spoelen.

Gebruik voedende beschermingsoliën.

Het advies van de haarspecialist

Talrijke mensen komen bij onze haarspecialisten terecht nadat ze tijd en geld besteed hebben aan diverse producten, capsules, … zonder resultaat.

Maak een afspraak voor een haaranalyse die de bron van het probleem zal bepalen en waarmee een aangepaste en persoonlijke behandeling voorgesteld kan worden.

Raadpleeg een van onze partners die u zal begeleiden om opnieuw gezond en soepel haar te hebben.