left

Minder en dunnere haargroei

Minder en dunnere haargroei

In de lente en de herfst zien we allemaal een seizoenfenomeen waarbij we gedurende een aantal weken minder haar hebben. Daarna, als het haar gezond is, wordt het verloren haar vervangen door even veel nieuw haar van dezelfde kwaliteit als voorheen. Als het nieuwe haar echter minder talrijk en fijner is, is er reden tot bekommernis.

Oorzaken?

Stress, een tekort, in het bijzonder aan ijzer, en schildklierproblemen kunnen een sterke vermindering van de haardensiteit met zich meebrengen en de hoofdhuid aantasten.

Dat verlies aan densiteit komt vooral terug op specifieke plaatsen: de hoofdkruin, het voorhoofd, de slaap of de zone net boven de oren. In dat geval vloeit het vaak voort uit een hoger gehalte aan mannelijke hormonen in de haarzakjes.

Welke behandeling?

Uw voeding moet voldoende vitamines aanleveren. Kies liever voor fruit, groenten en vis in plaats van vlees. Een plaatselijke behandeling moet uitgestippeld worden om de haargroei te bevorderen.

Het advies van de haarspecialist

Maak een afspraak met een van onze haarspecialisten voor een diagnose.

Zo kan een gepersonaliseerde behandeling bepaald worden. Hoe sneller u eraan begint, hoe meer kans u heeft om het haar dat u nog heeft niet te verliezen.