left

Droge en vette roos

Droge en vette roos

Het is een natuurlijk proces dat de cellen van onze hoofdhuid zich vernieuwen.

Nieuwe cellen gaan de oude vervangen zonder dat we het beseffen. Wanneer die vernieuwing te snel plaatsvindt, manifesteert zich dat onder de vorm van roos.

Er bestaan twee soorten roos: droge en vette.

Droge roos zijn kleine witte schilfertjes. Ze komen gemakkelijk los en zijn zichtbaar op kleding, vooral als die donker is. Droge roos gaat vaak gepaard met een droge hoofdhuid. Vette roos zijn grotere schilfers die een dikke, vette en geelachtige korst vormen en zich vasthechten aan de hoofdhuid. Vaak is de hoofdhuid geïrriteerd.

Oorzaken?

Roos manifesteert zich wanneer het vernieuwen van de opperhuid problemen vertoont. Een versnelde vervelling wordt veroorzaakt door een microscopisch kleine schimmel die van nature bestaat: pityriasis. Die plotse ontregeling kan ook het gevolg zijn van een hormonaal probleem, een ontsteking van de hoofdhuid, overproductie van talg, een gebrek aan hygiëne, stress, …

Welke behandeling?

U moet reinigende producten vermijden omdat ze het fenomeen gaan versnellen. Shampoo moet kalmerend werken op de hoofdhuid. Kies dus in geval van droge roos voor een antiroosproduct dat het haar en de hoofdhuid hydrateert. In het geval van vette roos vermijdt u beter shampoos die te veel uitdrogen want die zullen net omgekeerd werken en ervoor zorgen dat er juist meer talg wordt afgescheiden. In om het even welke situatie is het altijd aanbevolen om zo weinig mogelijk met warm water te wassen of op hoge temperatuur te drogen.

Het advies van de haarspecialist

Een goed onderscheid kunnen maken tussen droge en vette roos en vooral tussen een droge hoofdhuid of een hoofdhuid met te veel talgproductie is allesbehalve eenvoudig. Daarvoor heeft u een haarspecialist nodig om een volledige en nauwkeurige analyse te doen met behulp van de Hairview van Clinique du Cheveu. Zo kunnen de behandeling en de opvolging ervan gepersonaliseerd worden.

Hier kan u de lijst met onze haarinstituten vinden voor een volledig onderzoek van uw hoofdhuid.